Heb je schade gebracht aan je telefoon? Dan is het een van de betere keuzes om je smartphone laten maken. Een schade buiten je schuld om, kun je gratis repareren bij de fabriek zonder extra kosten te betalen. Het is dan wel belangrijk dat je binnen de garantietermijn brengt, stel je garantietermijn is al een tijdens geleden klaar? Dan is er groot kans dat ze niet gratis voor je repareren. In deze blog lees je meer over hoe je zelf een telefoon kunt repareren en wat de voordelen zijn van naar een reparatiewinkel brengen. Daarnaast lees je ook meer informatie die je verder zouden kunnen helpen met het repareren van je smartphone. 

smartphone laten maken

Zelf laten maken of bij een reparatiewinkel

Je smartphone laten maken is zeker een slimme keuze. Maar je kunt je telefoon ook zelf repareren. Mensen die wel weten hoe een scherm bijvoorbeeld gerepareerd kan worden, dan zetten ze een filmpje op youtube en gaan ze vervolgens ernaar kijken en zelf maken. Het is niet altijd een slimme keuze, stel je hebt weinig kennis van reparaties, dan kun je eigenlijk meer schade brengen aan je telefoon zonder dat je het weet. Meestal kiezen mensen ervoor om naar een reparatiewinkel te brengen om meer schade te voorkomen. Bij een reparatiewinkel kun je ervoor kiezen of je je smartphone met originele of namaak onderdelen laten maken. Daarnaast is een onderzoek meestal gratis, bij een fabrikant betaalt je wel kosten voor een onderzoek. 

Voordelen

Je smartphone laten maken door een reparatiewinkel heeft meerdere voordelen. Een reparatie bij een reparatiewinkel is namelijk veel goedkoper dan een fabrikant. Bij een fabrikant betaal je namelijk onderzoek kosten en daarnaast heb je geen keuze tussen originele en namaak onderdelen. Bij een reparatiewinkel kun je er zelf voor kiezen of je je smartphone met namaak of originele onderdelen laten maken. Daarnaast kun je ook direct je telefoon gebruiken na een reparatie en je kunt ook gelijk je telefoon beschermen om schade in de toekomst te voorkomen door een hoesje en een screenprotector te kopen. 

Waar moet je op letten?

Er zijn meerdere punten waar op je moet letten tijdens je smartphone laten maken door een reparatiewinkel. Eerste punt is om te kijken of deze reparatiewinkel de originele en namaak producten op voorraad heeft. Daarnaast is het belangrijk om te kijken of het opgestuurd wordt naar je adres of je je telefoon op dezelfde dag weer kunt ophalen, een kapot scherm duurt meestal maximaal een dag om te repareren. Bovendien kun je vragen of een reparatiewinkel onderzoek kosten vraagt. Een goede reparatiewinkel biedt je meestal een garantie of je gerepareerde smartphone, omdat ze dan zekerheid hebben over de kwaliteit reparaties die ze aanbieden aan de klant.